Toch naar België-Wales? 851 euro

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Toch naar België-Wales? 851 euro
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De match België-Wales was op enkele minuten tijd helemaal uitverkocht. Online zijn wel nog kaartjes te vinden, maar wie alsnog wil gaan moet diep in de portefeuille tasten. Bij de voetbalbond is men niet te spreken over deze praktijken.

Wie toch nog een ticket wil, kan er via de website www.viagogo.com alsnog aan geraken. Zij het wel voor een tienvoud van de prijs. "We zijn enorm geschrokken van de bedragen die online voor de match België-Wales gevraagd worden", zegt Stefan Van Loock, woordvoerder van de Voetbalbond in Het Nieuwsblad.

"Normaal kost een ticket in de tribune 75 euro, op het internet bieden ze dezelfde plaats aan voor 851 euro. Daarbij komen gemiddeld nog 110 euro verzendingskosten." De Voetbalbond wil optreden tegen deze praktijken, maar dat wordt moeilijk.

"Donderdag hebben we samen gezeten met de inspectiedienst Economische Zaken in een poging paal en perk te stellen aan die wanpraktijken. De kans bestaat trouwens ook dathet om valse tickets gaat. Maar omdat het geen Belgische website is, kunnen we zeer weinig doen."

"Vanaf vandaag is er wel een nieuwe wet van kracht, die het doorverkopen van toegangsbewijzen aan banden moet leggen. Zo zal onder meer de verkoopprijs duidelijk leesbaar op het ticket moeten staan." Of dat potentiële kopers zal afschrikken is nog maar de vraag. Wanneer je zo'n ticket op de zwarte markt koopt, weet je dat je meer betaalt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties