Zetterberg "Tielemans moet altijd spelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Zetterberg "Tielemans moet altijd spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pär Zetterberg zal woensdag een aandachtige toeschouwer zijn van de Champions League-clash tussen Anderlecht en Olympiakos. De Zweed speelde namelijk in zijn carrière bij beide clubs. Hij zwaait met lof voor de jonge Youri Tielemans.

"Ik ben gek van Tielemans, dat is grote klasse. John van den Brom heeft zeker zijn redenen om hem niet altijd op te stellen en ik respecteer zijn keuzes. Ik heb begrepen dat er twijfels zijn over zijn defensieve bijdrage. Maar iedere keer dat hij opgesteld werd, was Tielemans de beste. Voor mij moet hij altijd spelen", aldus de Zweed in L'Avenir en HLN.

Van den Brom wil hem niet verbranden, maar dat is volgens Zetterberg quatsch. "Wat maakt het uit dat hij pas 16 is? Leeftijd heeft geen enkel belang als het talent aanwezig is. Vincent Kompany was niet veel ouder toen hij bij Anderlecht debuteerde en kijk waar die nu staat."

"Als je Tielemans geen wedstrijden na mekaar laat spelen, dan zal hij nooit progressie maken. Natuurlijk zal hij nog fouten maken, maar Milivojevic en Kljestan maken die ook. Ik weet dat het makkelijker praten is als je geen trainer bent, maar ik zou Tielemans zonder aarzelen opstellen tegen Olympiakos."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties