Reactie Kaminski:"Champions League is kinderdroom"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Kaminski:"Champions League is kinderdroom"
Foto: © SC

RSC Anderlecht kreeg vanavond serieuze klappen van Olympiakos Piraeus. De Belgische landskampioen danste als nooit tevoren op het kampioenenbal, maar stuitte op efficiënte Grieken. En dat zal vooral Thomas Kaminski geweten hebben.

Cédric De Volder in Anderlecht

Thomas Kaminski verving tussen de paars-witte palen Silvio Proto. De Italobelg verzwikte de enkel tijdens de opwarming en moest noodgedwongen de douche opzoeken. De 20-jarige Oost-Vlaming viel niets te verwijten, al had hij zich zijn debuut in de Champions League wellicht anders voorgesteld. “Anderlecht moet nu voortbouwen op het geleverde spel. Al moeten we zo’n wedstrijd in de toekomst simpelweg kunnen doodmaken.”

"Vrees dat ik slapeloze nacht tegemoet ga"

“Het is nooit leuk om als doelman drie doelpunten te slikken”, aldus Kaminski. “Eigenlijk heb ik geen enkele bal moeten pakken, maar Olympiakos was dodelijk efficiënt. Ik vrees dat ik een slapeloze nacht tegemoet ga. Hoe ik reageerde toen ik hoorde dat ik in doel zou gaan staan? Spelen in de Champions League is een kinderdroom die uitkomt.”

Anderlecht toonde zich voetballend nochtans de betere van het spel. Europa maakte kennis met de jonkies uit Neerpede. Met Kaminski in de ploeg ging de gemiddelde leeftijd bovendien nog een aantal maanden omlaag. “We speelden inderdaad een heel sterke wedstrijd, maar uiteindelijk kopen we er niets mee. De jongeren hebben vandaag bewezen dat we het niveau aankunnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties