Analyse De Malaise in Manchester duurt voort

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
De Malaise in Manchester duurt voort
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zou zomaar op een album van Suske & Wiske kunnen staan, maar het is voor elke supporter in Manchester helaas bittere realiteit. Ook de wedstrijden in de Champions League konden gisteren de sputterende motoren van het blauwe en het rode Manchester niet aan de praat krijgen.

Door Sander De Graeve

In Manchester noemen ze hun stad vaak 'The Football Capital of the World', de voetbalhoofdstad van de wereld. Het is zowat het enige waarin de beide supportersclans overeen komen, maar momenteel gaat die vlieger niet op. Beide ploegen worstelen zich door de wedstrijden heen, zowel in de competitie als in de Champions League.

Bij City leek het dankzij de terugkeer van Kompany even beter te gaan, maar dan besloot Hart gisteren een snipperdag te nemen. Zijn teammaats zagen er vaak ook niet goed uit, maar bij het eerste en laatste doelpunt had de Engelsman een half botervlootje op zijn hoofd.

Arme Joe

Het enige positieve voor de blauw-witte inwoners is dat hun rode buren het momenteel niet echt beter doen, integendeel. Nieuwe paus David Moyes kreeg de erfenis van Sir Alex Ferguson nog niet aan de praat. Er werd onder supporters zelfs al geopperd om de oude knar terug te halen en Moyes in zijn schaduw het team te leren kennen.

Sir Alex was daar niet voor te vinden en gaf aan dat het team in goeie handen is. De slechtste start in jaren zal daar niet veel aan veranderen, volgens hem. Onder Fergie zelf begon United al eens met twee gelijke spelen en een verlies aan het seizoen en werd het toch kampioen.

Kater na kater bij United

United kreeg na de kater van de 4-1 tegen City (toch nog iets waardoor blauw-wit kon juichen) opnieuw adem na de zege tegen Liverpool, maar even later kwam de ontnuchtering. In eigen huis verloor het met 1-2 van West Bromwich Albion. Het gelijkspel op Shakhtar Donetsk was ook geen resultaat om van de daken te schreeuwen.

City staat momenteel zevende, United pas twaalfde. Niet echt een rangschikking die we voor het seizoen hadden verwacht. Welk team zal het eerst de groeipijnen onder de nieuwe manager onderdrukken? Laat het ons weten in de comments.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties