Interview Provoost: "Lieten het liggen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Provoost: "Lieten het liggen"
Foto: © SC

Royal Mouscron Peruwelz kan nog steeds de eerste periodetitel in de wacht slepen, maar daar is een half mirakel voor nodig. Rode lantaarn Hoogstraten moet daarvoor namelijk minstens een punt halen op leider Eupen.

Door Sander De Graeve

Vincent Provoost gelooft er nog in, tegen beter weten in. "Je moet altijd blijven geloven, hé. We hebben het wel niet meer in eigen handen. Op papier wint Eupen van Hoogstraten, maar in voetbal kan natuurlijk alles. We lieten het liggen in die onderlinge partij tegen Eupen."

Het verschil lag toen vooral in de afwerking. "Zij creëerden tegen ons misschien twee of drie kansen, maar ze werkten er wel twee af. Wij hebben meer kansen nodig om tot scoren te komen."

Zelf speelt Mouscron Peruwelz ook nog tegen Tubize. "Daar mogen we ook geen misstap begaan. Het is een beetje de wedstrijd van het jaar voor hen. Er spelen enkele ex-spelers van ons en Philippe Saint-Jean is daar coach. Het is een heel moeilijke verplaatsing."

De periodetitel lijkt ver weg, maar het seizoen is nog lang. "We hebben onze start alvast niet gemist. Vorig seizoen stonden we op dit moment elfde, nu tweede. Als je de eerste periode pakt, heb je natuurlijk al iets in handen. Dan kan je wat meer relaxed spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties