Maes: "Patosi klaar voor basisplaats"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Maes: "Patosi klaar voor basisplaats"
Foto: © SC

Vanavond trekt Sporting Lokeren richting Charleroi. Het zou goed kunnen dat Ayanda Patosi zijn terugkeer in de Lokerse basiself viert. Peter Maes is alvast tevreden van het werk van de Zuid-Afrikaan op training.

Sander De Graeve in Lokeren

Volgens Maes lokt Patosi de supporters naar het stadion. "Hij voegt opnieuw wat creativiteit toe aan het team. We moeten wel oppassen dat we de balans bewaren. Voor zulke spelers komen supporters naar het stadion. Die aantallen stijgen trouwens omdat hier wel iets te zien is."

"Hij zal met vallen en opstaan zijn beste niveau moeten terugvinden. Na een operatie aan de kruisbanden is de weg heel lang, daar zijn voorbeelden genoeg van. Niet enkel het genezingsproces van zes maanden, maar ook het terug voetballer worden vergt tijd. Kijk maar hoe lang Berrier nodig had. Die creatieve spelers lijden daar ook het hardst onder."

Patosi viel uit op het moment dat hij in bloedvorm zat, denk maar aan dat prachtig doelpunt tegen Standard. Peter Maes zag op training die kwaliteit opnieuw bovendrijven. "Op training zie je dat en ook zijn invalbeurten waren goed. Hij staat heel erg dicht bij een basisplaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties