Rednic: "Genk is sterkste ploeg van België"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Rednic: "Genk is sterkste ploeg van België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gent-coach Mircea Rednic mag morgen de spits afbijten tegen Racing Genk. Met Standard speelde hij ook zijn eerste wedstrijd tegen de Limburgers, toen ging hij met 0-2 winnen. Volgens de Roemeen is Genk echter de beste ploeg van België.

Sander De Graeve in Gent

"Ik ging gisteren (donderdag, nvdr.) naar de wedstrijd tegen Thun kijken. Genk is een goeie ploeg, zelfs als ze niet goed spelen hebben ze de middelen om het verschil te maken. Ze hebben die spelers die dat kunnen. Het is ook een echt blok", aldus Rednic.

"Vorig jaar zei ik het ook al, Genk is de beste ploeg van België. In de Europese matchen zie je het verschil met Zulte Waregem, Standard en Anderlecht. Ik heb geen geluk dat ik de eerste match meteen tegen hen de wei in moet. Het is wel goed om met een moeilijke partij te beginnen. Zo kan ik pas echt alle problemen zien die er in de ploeg zitten."

Veel verschil met het Genk van vorig jaar ziet hij niet. "Camus kwam erbij. Voor het overige blijft het ongeveer hetzelfde. Ze zijn nog steeds heel erg sterk op stilstaande fases. We zullen goed moeten spelen om te winnen van Genk. Ik hoop dat mijn spelers begrijpen wat ik van hen verwacht."

"Mogen Genk geen ruimte geven"

Rednic weet alvast hoe hij tegen Genk wil spelen. "We mogen hen echt geen ruimte geven. Tegen Thun kregen ze die in de eerste helft ook niet. Toen kregen ze zelfs geen kans. Één of twee counters, verder kwamen ze niet. Zonder die doelman staat het daar 0-2 aan de rust. Na hun goal kregen ze ruimte en werden ze veel gevaarlijker."

Hem uithoren over de wankele defensie van Genk had geen zin. "Ik praat enkel over de sterktes van de tegenstander. De zwaktes bespreek ik binnenskamers met mijn spelers." Hij ziet wel kansen op de flanken. "Er ligt ruimte in de rug van die opkomende backs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties