Eupen periodekampioen ... of een kaper op de kust?

Eupen periodekampioen ... of een kaper op de kust?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Normaal gezien mag Eupen omstreeks 16.45 uur juichen omdat het de eerste periodetitel binnen heeft en zo de rest van het seizoen zorgeloos kan zoeken naar de titel. Tenzij het begeeft aan de druk, dan kunnen diverse teams zich nog mengen in de strijd.

Zelden zijn er op de laatste speeldag van een periode nog meer dan twee teams die in aanmerking komen. In derde klasse zijn de periodetitels al weggegeven, in de Belgacom League is spanning troef: niet minder dan vijf ploegen komen mathematisch nog in aanmerking om de prijs te pakken.

Eupen is torenhoog favoriet. Als het de punten kan thuishouden tegen hekkensluiter Hoogstraten - normaal gezien mag dat geen probleem zijn - is de prijs meteen binnen. Dat zou gemoedsrust geven, want met vijf teams die op dit moment wat boven de rest uitsteken is de rekensom snel gemaakt: 1 kampioen, 3 ploegen naar de eindronde en dus ook een equipe die aan het eind van het seizoen wezenloos achterblijft.

De uitdagers

Wat als ... Eupen toch punten laat liggen? Dan kan het heel interessant worden. Moeskroen staat tweede, maar heeft een (moeilijke) verplaatsing naar Tubeke voor de boeg. Dan kan Westerlo misschien wel de grote profiteur worden, al ben je ook met WS Brussels nooit klaar.

En dan is er nog het duel tussen STVV en Antwerp. Op papier een duel voor plek vier, maar als het met de rest danig mis gaat is de winnaar van die wedstrijd ineens mogelijks de grote gelukkige. 

Beleef de strijd nog intenser!

Schrijf je in bij Unibet UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met een inzet van 60 euro verdien je 600 euro als Hoogstraten wint. Zet je 60 euro in op winst van Moeskroen, dan kan je dat in combinatie 1035 euro opleveren. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties