Vertonghen: "Er staan genoeg verdedigers klaar"

Vertonghen: "Er staan genoeg verdedigers klaar"
Foto: © SC

Jan Vertonghen is de laatste vijf jaar zo ongeveer de enige constante in de verdediging bij de Rode Duivels. De 26-jarige speler van Tottenham miste amper een match, maar ziet tegen Kroatië waarschijnlijk weer andere jongens naast zich staan.

Door de blessure van Kompany moet Wilmots immers weer gaan wisselen. "Al sinds het begin dat ik bij de nationale ploeg speel, hebben we last gehad van veel blessures. We hebben nog geen drie matchen na elkaar met dezelfde verdediging kunnen spelen. Maar dat is ook het voordeel van een grote en sterke ploeg. Als Vincent wegvalt, is dat altijd een aderlating, maar er staan jongens klaar om zijn plaats in te nemen. En die bewezen in het verleden ook al dat ze er staan als het nodig is."

En jij bent eigenlijk toch ook een centrale verdediger?

"Ja, maar het zou me verbazen moest ik niet op de linkerflank staan. (lacht) Centraal deed Nicolas Lombaerts het al fantastisch, Alderweireld kan daar ook spelen en Van Buyten is er altijd klaar voor. En dan is Vermaelen er ook nog weer bij. En dat is eigenlijk een certitude. Keuze genoeg dus. Er staan genoeg centrale verdedigers klaar."

Maar veel van die jongens spelen niet bij hun ploeg?

"De Bruyne speelde voor de match tegen Schotland ook niet en hij was de beste man op het veld. Ik denk niet dat het een probleem gaat zijn."

Spreken jullie daar onderling over?

"Ik heb nog twee Belgische ploegmaats. Natuurlijk praten we daarover. Er is ook niet veel dat er in de Premier League gebeurt dat geheim blijft onder de Belgen. Een uur later weten we meestal alles wat er gebeurd is."

Vrijdag moet het gebeuren. Heb je er een goed oog in?

"We wisten van in het begin dat de match op Kroatië de moeilijkste van allemaal zou worden. Maar we zijn er klaar voor en gaan er niet van uit dat het nog mis loopt."

Van onderschatting is geen sprake? Want tot nu liep het op wieltjes.

"Nee, en de staff en de leiders binnen de ploeg zullen dat anders wel duidelijk maken. Iedereen leeft met opperste concentratie naar die match toe. De match tegen Kroatië is te vergelijken met een duel in de Premier League. Details zullen het verschil maken, want het is ook een heel sterke ploeg."

Mourinho haalde na de match tegen Chelsea zwaar naar jou uit?

"Ik heb bewust niet al te veel gelezen. (lacht) En ja, het is Mourinho hé."

Heb je Bakkali al proficiat gewenst?

"Nee, dat moet ik nog doen (lacht)."

Ga je Bale een bericht sturen als je dinsdag nog een punt nodig hebt?

"Nee, ik heb zijn Spaanse nummer niet en ik laat hem liever gerust. Hij speelt toch niet en heeft al genoeg aan zijn hoofd."

Nederlandse journalist: "Hoe valt dat tegenwoordig mee om als Rode Duivel in Engeland op straat te lopen?"

"Het is zot. Vroeger kon ik rustig overal komen, maar nu herkent iedereen me. Het is een plezier om Belg te zijn tegenwoordig. (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties