Axel Witsel: "We gaan voor de drie punten in Kroatië"

Joris De Wolf
| 3 reacties
Axel Witsel: "We gaan voor de drie punten in Kroatië"
Foto: © SC

Axel Witsel is klaar voor de wedstrijd van vrijdag. De middenvelder van Zenit Sint- Petersburg wil geschiedenis schrijven in Zagreb. "We moeten vol voor de overwinning gaan. Vrijdag kwalificeren we ons, niet volgende week dinsdag."

Na de pittige training van deze middag stond de 24-jarige spelverdeler de pers te woord. “Kroatië heeft een heel goede ploeg. We weten dat het gevaar van Mandzukic en Modric komt. Het is aan ons om hen op te vangen. Met Thibaut in de goal hebben we natuurlijk ook een goede sluitpost.”

De afwezigheid van Vincent Kompany en Christian Benteke is een aderlating voor de nationale ploeg, maar Witsel relativeert. “We hebben talent genoeg in onze groep. Kijk maar naar de wedstrijd tegen Schotland, toen deed Vincent ook niet mee en toch speelden we zeer gedisciplineerd. Andere jongens moeten het leiderschap van Kompany overnemen, ik ben daar ook bij.”

De voormalige speler van Standard scoorde afgelopen weekend zijn eerste doelpunt van het seizoen voor Zenit. Het deed hem duidelijk deugd nadat hij enkele dagen ervoor werd uitgesloten in de Champions League-wedstrijd tegen Austria Wenen. “Uiteraard is het fijn om te scoren. Er was wel een beetje geluk mee gemoeid, maar soms heb je dat nodig.”

Over zijn uitsluiting tegen Wenen was Witsel kort. “Een gele kaart was misschien op zijn plaats geweest, maar rood was overdreven. Ik was te laat, maar ik had nooit de intentie om de man te spelen", besluit Witsel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties