Verbauwhede kwijnt weg in Zuid-Afrika: "Mogelijk weg in januari"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Verbauwhede kwijnt weg in Zuid-Afrika: "Mogelijk weg in januari"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Glenn Verbauwhede tekende in april van dit jaar een tweejarig contract bij de Zuid-Afrikaanse topclub Mamelodi Sundowns. Het gaat de voormalige doelman echter niet bepaald voor de wind bij zijn club.

Verbauwhede begon met hoge verwachtingen aan zijn buitenlands avontuur, maar is op dit moment pas derde doelman. “Vorig seizoen deed Mamelodi Sundowns een beroep op routinier Wayne Sandilands, de tweede keuze bij onze Zuid-Afrikaanse nationale ploeg”, vertelt Peter Du Toit, hoofdredacteur van Soccer Laduma aan Sport/Voetbalmagazine.

Tot overmaat van ramp haalde Mamelodi ook nog eens Kennedy Mweene binnen, de doelman die met Zambia de Afrika Cup en twee strafschoppen stopte tegen Nigeria. “Hij staat hoog aangeschreven, kostte een pak geld en kreeg een driejarig contract.”

Vrije transfer?

“De club zit nu opgescheept met drie topkeepers, van wie er altijd één ongelukkig achterblijft. Mocht Verbauwhede beter zijn dan de andere twee zou hij toch spelen. Nu gaat hij nog even geduld moeten uitoefenen en op zijn tanden bijten tot januari. Mogelijk krijgt hij een vrije transfer, al is het hier niet de gewoonte om spelers een vrije transfer te gunnen”, besluit Du Toit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties