Stanic waarschuwt Rode Duivels: "Kroatië op zijn best in moeilijke momenten"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 25 reacties
Stanic waarschuwt Rode Duivels: "Kroatië op zijn best in moeilijke momenten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hebben vanavond genoeg aan een puntje in en tegen Kroatië om zich te verzekeren van het WK van volgend jaar in Brazilië. Voormalig Club Brugge-aanvaller Mario Stanic waarschuwt ons wel: "Kroatië is op zijn best in moeilijke momenten."

Stanic speelde midden de jaren negentig een jaartje voor Club Brugge en kroonde zich meteen tot topschutter. Nadien speelde de Kroaat onder meer nog voor Parma en Chelsea. Dezer dagen is hij spelersmakelaar en heeft hij onder meer Kortrijk-spits Ivan Santini onder zijn hoede.

De voormalige goaltjesdief is benieuwd of de Rode Duivels het vanavond kunnen waarmaken in het Maksimir-stadion. “Ik ben benieuwd of België bewijst dat het écht zo een gouden generatie heeft als men zegt. Voor Kroatië wordt het een test van hun karakter. Miskijk je niet op de slechte sfeer, want Kroatië was altijd op zijn best in moeilijke momenten”, aldus de Kroaat in Het Nieuwsblad.

"We hebben de kwaliteit om België en nog sterkere teams te verslaan"

Stanic staaft zijn woorden aan de hand van enkele voorbeelden: “Twee jaar geleden in de barrages tegen Turkije en in 1997 tegen Oekraïne. Wat mij betreft is het fifty-fifty. De jongste twee matchen tegen Schotland en Servië hebben een verkeerd beeld van Kroatië gecreëerd. Maar we hebben wel de kwaliteit om België en nog sterkere teams te verslaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties