Waar volgen de Belgische profs de wedstrijd: Hannes Van Der Bruggen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Waar volgen de Belgische profs de wedstrijd: Hannes Van Der Bruggen
Foto: © SC

Vanavond gaan de Rode Duivels op zoek naar de kwalificatie voor het WK 2014. Het Belgische landschap is momenteel bezaaid met grote schermen om de wedstrijd te volgen. Waar bouwen de Belgische profvoetballers vanavond een (bescheiden) feestje?

Door Cédric De Volder

Het dagelijkse leven valt vanavond tussen zes en acht eventjes stil. Op dat moment gaan de Rode Duivels in Zagreb immers op zoek naar de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar in Brazilië. Waar volgt Hannes Van Der Bruggen vanavond de partij?

“Ik ben bij het selecte groepje Belgen dat de wedstrijd niet zal volgen”, vertelt Hannes Van Der Bruggen in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik zal op het moment van de waarheid op een vliegtuig richting Brussel zitten. Ik speel om 15u (plaatselijke tijd, nvdr.) met Jong België een EK-kwalificatiewedstrijd in Noord-Ierland en na de partij vliegen we meteen naar huis.”

"Ik maak me geen illusies"

“We zullen de uitslag achteraf wel vlug vernemen”, gaat de middenvelder van KAA Gent verder. “Ik verwacht alleszins geen gemakkelijke partij in Zagreb. Of ik een pronostiekje wil wagen? De Rode Duivels winnen met 1-2. Daniël Van Buyten knikkert het openingsdoelpunt binnen en vervolgens zet Romelu Lukaku de kers op de taart.”

De nationale jeugdelftallen zijn in principe de leerscholen voor het echte werk. Droomt Van Der Bruggen stiekem van een plaatsje in de selectie voor het WK? “Ik denk dat ik me geen illusies moet maken”, besluit de student. “Er zijn andere zaken waarop ik me moet focussen. Dat alles in het voetbal heel snel kan gaan? Inderdaad, je gaat snel achteruit.” (lacht) 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties