Top&Flop Lukaku & Hongarije

Lukaku & Hongarije
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Romelu Lukaku

Hoe groot waren de twijfels deze zomer omtrent Romelu Lukaku. Zou hij wel zijn kansen krijgen bij Mourinho? Dan was er de gemiste strafschop in de Europese Supercup en prompt moest er een uitleenbeurt komen. Everton, de goede keuze? Twijfels alom.

In anderhalve week heeft Lukaku alle criticasters de mond gesnoerd. Eerst geniaal met Everton, afgelopen vrijdag ook met de Rode Duivels. Christian wie? Twee doelpunten en op naar Brazilië. En op welke manier: sterk als een leeuw en snel als een luipaard, een dodelijke combinatie. De concurrentiestrijd kan op veel plaatsen in het elftal beginnen.

Robin van Persie

Hoe groot was de honger van Robin van Persie om zichzelf in de geschiedenisboeken te gaan schrijven. Drie doelpunten brachten het totaal aantal rozen voor Oranje op 41, een absoluut record. Dat record was tot op heden in handen van Patrick Kluivert, nu assistent-bondscoach bij Nederland. Een knuffel van formaat bij 40, maar beiden waren amper 25 minuten samen recordhouder. Pure klasse van Robin van Persie.

FLOP

Hongarije

Hoe groot waren de dromen van Hongarije om ontelbare jaren na de vorige glorieperiode van het Hongaars voetbal nog eens de barrages te halen. Tegen het al geplaatste Nederland was er misschien een stuntje mogelijk en dan lag de weg naar de play-offs open.

Een collectieve wanprestatie tegen een sterk Nederland besliste er echter anders over: 8-1, een uitslag die doet denken aan de vorige glorieperiode van het Hongaars voetbal. Lang geleden dus en toch weer verbazend actueel.

Rui Patricio

Hoe groot was de zin van Cristiano Ronaldo om alsnog rechtstreeks naar het WK te gaan. Barrages hadden ze recent al eens meegemaakt, dat hoeft niet per se opnieuw weten alle sterren. Het kan altijd zomaar verkeerd gaan. Met een overwinning dit weekend bleef de droom alvast levend, maar in de slotfase dacht Rui Patricio vermoedelijk wel al aan de barrages. Bekijk HIER nog eens wat hij deed.

Ongeluksvogel van de week: Gert Verheyen

Hoe groot was de vreugde van de U19 dit weekend, toen ze zich door twee overwinningen wisten te plaatsen voor de volgende ronde van de EK-kwalificatiecampagne. De troepen van Gert Verheyen hadden alles op een rijtje en wonnen twee keer al bij al eenvoudig.

De oefenmeester zelf had het moeilijk om te vieren. Niet uit ethische bezwaren, maar uit praktische. Tijdens een oefenwedstrijd onder het personeel van de KBVB blesseerde Verheyen zich. Resultaat: in het gips.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties