Reactie "Die penalty was een schande"

Tamara Vereecken
| 44 reacties
"Die penalty was een schande"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle-captain Hans Cornelis was ontgoocheld na de match. Vooral de penaltybeslissing kon hij moeilijk vatten. Over de prestatie van Cercle Brugge was hij dan weer wel tevreden: "we toonden vertrouwen".

We kregen een heel andere wedstrijd na de rust dan ervoor. “De eerste helft konden we twee, drie keer gescoord hebben, maar het bleef bij één goal. Je weet dat je onder druk zal komen de tweede helft, dat ze tijdens de rust serieus onder hun voeten zullen gekregen hebben. We hielden het toch goed gesloten, maar dan die penalty, een schande…”

Uit de beelden blijkt inderdaad dat het geen penalty was. “Ze staan er met twee, drie op te kijken, ik vraag me af wat die vierde ref daar eigenlijk staat te doen. Heel het stadion ziet dat het buiten het strafschopgebied is en de ref fluit, ongelofelijk!”

Lorenzo Staelens vloog naar de tribunes wegens protest en Van Acker pakte nog een tweede geel na affluiten om dezelfde reden. “De arbiter was de controle kwijt en dan is het gemakkelijk om iemand rood onder de neus te duwen.”

Is een gelijkspel uiteindelijk een terecht eindresultaat? “Ik ben, net als iedereen, teleurgesteld. We kregen kansen om meer te scoren en als je dan ziet hoe je een tegendoelpunt slikt. Het ging goed van in het begin, we hadden vertrouwen, dus dan vind ik dat we de drie punten verdienden.”

Cercle behaalt wel 4 op 6 na de pandoering tegen Standard. “Ja, da’s goed, zeker tegen ploegen als Zulte-Waregem. Alles klopt ook in de organisatie en voor een team als Cercle is dat heel belangrijk. Iedereen heeft duidelijke taken gekregen en houdt zich daaraan. Iedereen vecht voor mekaar, we weten nu opnieuw dat we ’t nog altijd kunnen en dat is veel waard.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties