Mbemba rechtsachter tegen PSG: "Ik ben geduldig"

Mbemba rechtsachter tegen PSG: "Ik ben geduldig"
Foto: © SC

Guillaume Gillet mag beginnen vrezen voor zijn plaats. Vrijdag deed Chancel Mbemba het immers meer dan bevredigend op de rechtsachter. Zowel offensief als defensief was zijn coach tevreden over de prestatie van de jonge Congolees.

"Het was mijn eerste wedstrijd als rechtsback", liet Mbemba achteraf weten. Al zou hij wel al een paar keer bij de beloften op die plaats gespeeld hebben. "Ik heb twee dagen op training kunnen wennen omdat de trainer al tijdens de week gezegd had dat ik op die plaats zou spelen. Eerst geloofde ik mijn oren niet. Ik heb hem gevraagd hoe ik het moest aanpakken en hij vertelde me om me te concentreren en voor alles mijn defensieve taken te vervullen."

Maar Mbemba deed meer. Hij ging enkele keren mee naar voor, had misschien wel een penalty moeten krijgen en scoorde een prachtgoal. "Mijn eerste goal voor Anderlecht en ook de mooiste uit mijn carrière", knikte hij. "Ik heb op training veel naar Massimo Bruno gekeken en ik dacht: dat kan ik misschien ook wel. Die goal zal in Congo wel de ronde gaan doen."

Met de prestatiedip van Gillet in gedachten is het niet ondenkbaar dat Mbemba ook woensdag tegen PSG op de rechtsachter zal staan. "Ik ben niet gehaast", zegt hij bescheiden. "Maar als ik er sta zal ik er alles aan doen om Cavani en Ibrahimovic tegen te houden. Ik moet echter nog veel werken. Al zou ik er niets op tegen hebben om truitje te wisselen met Blaise Matuidi, maar daar wil ik me nu nog niet op focussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties