CL: Heel wat Belgen in actie vanavond

CL: Heel wat Belgen in actie vanavond
Foto: © SC

In de Champions League staan er vandaag acht wedstrijden van de derde speeldag op het programma. Daarin kunnen er negen belgen meespelen. Een overzicht!

Chelsea:
Chelsea neemt het vanavond in groep B op tegen de ongeslagen leider Schalke 04. De Londenaars staan tweede in hun groep met drie punten achterstand op de Duitsers. Eden Hazard mogen we in de basis verwachten, terwijl Kevin De Bruyne vermoedelijk op de bank begint.

Arsenal:
Arsenal is bezig aan een topseizoen. Niet alleen staan de Londenaars op kop in de Premier League, ook in de Champions League doen Arsène Wenger en co het tot nu toe perfect. Met zes op zes voeren ze de stand aan in groep F. Vanavond spelen ze tegen Borussia Dortmund. De kans is klein dat we onze landgenoot Thomas Vermaelen in actie zullen zien. De ex-Ajacied zit al het volledige seizoen op de bank en daar lijkt er voorlopig geen verandering in te komen.

Napoli:
Napoli moet vanavond hun nederlaag in de competitie tegen AS Roma proberen doorslikken door te gaan winnen op het veld van Olympique Marseille. De kans is niet onbestaande dat Dries Mertens zal meestrijden. De aalvlugge vleugelspeler is de laatste weken goed bezig bij de Italiaanse topclub.

Atlético Madrid:
Net als bij Chelsea kunnen we bij Atlético twee landgenoten in actie zien. Thibaut Courtois is de absolute nummer een in het doel bij de nummer twee uit de Primera Division. Toby Alderweireld maakte afgelopen weekend zijn debuut. Het valt nog af te wachten of hij ook een basisplaats krijgt van trainer Simeone.

FC Porto – Zenit Sint Petersburg
In Portugal staat er vanavond een Belgisch onderonsje op het programma tussen Steven Defour en de Zenit-Belgen, Nicolas Lombaerts en Axel Witsel. Na het puntenverlies thuis tegen Austria Wenen is Zenit het zichzelf verplicht om te gaan winnen in Porto. Ook de ploeg van Steven Defour is beter af met een overwinning nadat ze op de vorige speeldag onderuit gingen tegen Atlético. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties