Reactie Groep F: Dortmund zorgt voor Londense kater, Mertens geeft assist

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Groep F: Dortmund zorgt voor Londense kater, Mertens geeft assist
Foto: © SC

In Groep F mochten beide uitploegen vieren. Borussia Dortmund verschalkte via een belangrijke Lewandowski Arsenal en Dries Mertens zette Napoli met een assist op weg naar de zege.

Arsenal – Borussia Dortmund 1-2

The Gunners, de fiere leider in de Premier League, ontvingen vanavond met Borussia Dortmund de verliezend finalist van vorig jaar. De partij kon niet slechter beginnen voor de troepen van Wenger. Na kostbaar balverlies vond prijsschutter Robert Lewandowski zijn ploegmaat Mkhitaryan. Die werkte feilloos naast Sczcesny in doel.

Arsenal gaf het niet op en kwam via een gelukje langszij. Doelman Weidenfeller en verdediger Subotic liepen elkaar knullig in de weg bij een voorzet van Sagna. Giroud nam het cadeau in dank aan en knalde de gelijkmaker in het lege doel.

Borussia Dortmund kon na de rust dan toch nog het laken naar zich toe trekken. De Duitsers lukten de winning goal via wie anders dan Robert Lewandowski. Hij maakte er tien minuten voor tijd 1-2 van en stuurde de Londense supporters met een kater naar huis.

Marseille - Napoli 1-2

Bij Napoli kwam Dries Mertens aan de aftrap. Hij moest samen met José Callejon de aanvoer voor diepe spits Gonzalo Higuain verzorgen. Toch was het Higuain die na 42 minuten in de rol van aangever kroop. José Callejon bedankte met de goal.

Na de rust schudde Dries Mertens een assist uit zijn voeten voor Zapata. Zo leek Napoli helemaal zeker van de zege. Op het eind zorgden de beide Ayew's nog voor bibberende benen bij de Italianen. Jordan bracht Andrew op weg naar de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk bleef het 1-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties