Interview Copa: "Bedankt, Beveren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Copa: "Bedankt, Beveren"
Foto: © SC

Vanavond staat de Wase derby tussen Waasland-Beveren en Sporting Lokeren op het programma. Na al die jaren is het nog steeds een speciale wedstrijd voor Lokeren-doelman Barry Boubacar Copa.

Sander De Graeve in Lokeren

"Het is altijd een beetje bizar om daar te gaan spelen. Bij Beveren begon het allemaal voor mij en kon ik me in de kijker spelen in België. Ik had het geluk om bij die magnifieke club te kunnen spelen. De mensen waren daar toen ook schitterend", aldus Copa.

Copa weet dat de derby leeft bij de supporters, maar denkt nog steeds met plezier terug aan zijn tijd bij Beveren. "Ik had er goeie en minder goeie momenten. Ik zeg niet dat ik daar alles geleerd heb, maar Beveren gaf me de kans om daar mijn eerste competitiewedstrijden te spelen. Dat kan en wil ik nooit vergeten. Het is een derby voor de supporters, maar het is belangrijk dat ik helder en menselijk blijf."

"Het voetbal is belangrijk, maar er zijn belangrijker zaken in het leven. Je moet alles en iedereen rondom je respecteren. Ik koester de goeie momenten die ik bij Beveren had en heb erg veel respect voor die club. Ik blijf natuurlijk wel prof en moet mijn werk doen. Ik kan Beveren enkel bedanken, maar verdedig nu de kleuren van Lokeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties