Reactie Vanhaezebrouck: "We hadden het beter moeten uitspelen"

Vanhaezebrouck: "We hadden het beter moeten uitspelen"
Foto: © SC

Het was een tevreden Hein Vanhaezebrouck die zich na de winst op Bergen aan de pers liet zien. De trainer van Kortrijk zag geen te beste match, maar had vooraf getekend voor een punt. Dat het er drie werden, is alleen maar meegenomen.

Vanhaezebrouck moest wel wachten tot het einde om zeker te zijn. "Als je hier komt, weet je dat je het moeilijk gaat krijgen", knikte hij. "Al moet ik zeggen dat ze tegen Anderlecht grotere kansen afgedwongen hebben. De eerste helft was evenwichtig, maar dan scoren we met een gelukje, dat moeten we ook toegeven. In de tweede waren we beter, maar we speelden het niet goed uit. Daardoor moesten we veel energie verbruiken."

Kortrijk had inderdaad sneller zekerheid kunnen hebben als De Smet zijn dot van een kans had afgewerkt, maar niet enkel dat stoorde Vanhaezebrouck. "Stijn speelt vandaag weer een heel sterke match en spijtig van die kans. Maar er waren nog mogelijkheden dat we met drie tegen twee komen en het niet goed uitspelen. Daar trainen we nochtans hard op. Maar ik blijf er bij: ik ben heel blij dat we hier konden winnen."

Vanhaezebrouck had ook bemoedigende woorden voor zijn collega, Cedomir Janevski. "Ik heb vandaag geen geslagen Bergen gezien. Ze gingen er echt voor en hebben het ons moeilijk gemaakt. Zij zitten gewoon in de hoek waar de klappen vallen en dat is spijtig voor hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties