Reactie Buffel: "Niet in de problemen gekomen"

Buffel: "Niet in de problemen gekomen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk blijft de goede resultaten opstapelen. Al veertien wedstrijden zijn de Limburgers ongeslagen over alle competities heen. "En dan moeten we de wedstrijden waarin we hadden kunnen winnen nog incalculeren", aldus de middenvelder van Racing Genk.

Thomas Buffel was uiteraard een tevreden man na de gewonnen wedstrijd: "We hebben kunnen standhouden enkele dagen na onze zware wedstrijd tegen Wenen. We hebben weinig weggegeven en we zijn niet in de problemen gekomen", aldus de middenvelder.

"We hebben het volwassen uitgespeeld en zo de drie punten gepakt. We moesten doseren en compact spelen en dat is ons gelukt. Na de 0-2 wist ik dat het binnen was, omdat Club Brugge nog niet veel kansen had gekregen. Op geen enkel moment had ik het gevoel dat we de controle verloren."

Titelkandidaat?

Racing Genk komt nu naast Club Brugge op plek twee in de stand en de andere kandidaten zijn niet ver meer. Kan dit Genk aanspraak maken op de titel later op het jaar? "Het is nog heel vroeg op het seizoen om daarover te spreken", aldus Buffel. "We zullen moeten afwachten of we onze kern kunnen samenhouden, want er is ook nog de wintermercato."

"Maar misschien dat deze prestaties sommige spelers wel doen besluiten om hier te blijven tot het einde van het seizoen. Als dat lukt, dan hoeft deze ploeg van niemand bang te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties