Top&Flop Kara & Kola

Kara & Kola
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Kara Mbodj

Elke vezel in het lijf van Kara Mbodj toont dat hij veel meer kwaliteit heeft dan Carapils. Köteles deed een uitstekende redding op Jan Breydel, maar het was vooral Kara die - alweer - meermaals de meubelen redde. Alompresent, soms verdedigend voor twee als Koulibaly weer een steekje laat vallen, sterk in de lucht, goed in de voet, uitvoetballend als het kan en immer degelijk. Een topper (in wording), die misschien moeilijk te houden zal zijn in de wintermercato.

Het genie van de kust

Fred Vanderbiest mag zo stilaan het genie van de kust genoemd worden. Hij gooide dit weekend de ploeg helemaal om en dat rendeerde als nooit tevoren. De Kustboys scoorden twee keer en pakten uit met een driepunter op het veld van Lierse. Alweer drie nuttige punten voor Oostende, waar Siani met twee doelpunten matchwinnaar was. Hij was niet de enige met een goede dag overigens.

Kamavuaka 

Nog spelers die met een dubbel doelpunt uitpakken. Harbaoui zit al op elf rozen voor Lokeren, maar vooral de nieuwe aanwinst van KV Mechelen - Kamavuaka - gooit hoge ogen. Met twee doelpunten zorgde hij voor een heel belangrijke driepunter voor van Veldhoven en co.

FLOP

Rodgers Kola en de rest van Gent

AA Gent pakte een punt tegen Cercle Brugge, maar daarmee is zowat alles gezegd. Voorin kwam er van Kola heel weinig druk, op het middenveld en achterin was het te slordig, slechte balaannames en het tactisch plan van Mircea Rednic leek eigenlijk ook niet meteen ergens naar. Play-off I lijkt elke week wat verder weg voor een Gent dat nog steeds niet alles op orde heeft.

Bas Sibum

Hoe dom kan je zijn als voetballer? Als je voor een akkefietje in de zestien rood kan krijgen, maar goed wegkomt met geel, dan moet je intrinsiek zwijgen, braaf zijn en gelukkig glimlachen. Bas Sibum had dit weekend andere intenties en greep spontaan in de ballen van Taravel. Deze keer dan wel direct rood voor de speler van Waasland-Beveren, die nu drie weken zal worden geschorst.

Opare

In dezelfde categorie van domme rode kaarten: Daniel Opare. Als je met geel staat, moet je niet zo inkomen. Dan weet je namelijk dat er een tweede gele kaart kan volgen. Zo moest Standard met een man minder verder, altijd jammer.

Ongeluksvogel van de week: Gregory Mertens

Hoeveel aanspraak kan je maken op een driepunter tegen AA Gent in de Ghelamco Arena? En hoe hard kan het dan tegenzitten? Dat mocht Gregory Mertens aan de lijve ondervinden. De Vereniging opende snel de score en leek op weg naar een mooie overwinning, tot Gregory Mertens zijn eigen doelman Delle verschalkte. In de slotfase kreeg hij ook nog eens zijn tweede gele kaart, waardoor hij de volgende wedstrijd zal missen. Dubbel pech dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties