Opgeluchte Rednic: "Eindelijk terug spitsen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Opgeluchte Rednic: "Eindelijk terug spitsen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mircea Rednic zat enkele weken met de handen in het haar. De Roemeen had namelijk lange tijd geen enkele 100% fitte spits, maar recupereert nu ook Nicklas Pedersen. De Deen zit morgenavond in Waregem alvast op de bank.

Sander De Graeve in Gent

"Ik heb eens goed nieuws te melden", aldus Rednic aan het begin van de persconferentie. "De ziekenboeg is zo goed als leeg. Enkel Gonzalez Pirez en Bernd Thijs bevolken die nu nog. Ook Arzo heeft wat last, maar die is geschorst voor de wedstrijd van morgen. Daar hou ik dus geen rekening mee."

Wel opnieuw fit is Nicklas Pedersen, hij zit morgen op de bank. "Vorige week had ik geen spitsen, nu zijn ze alle drie opnieuw fit. We zien wel hoe lang Nicklas kan spelen morgen, hij begint normaal gezien op de bank." Rednic is overtuigd van zijn kwaliteiten. "Hij heeft niet de werkkracht van een Kola of Privat, maar heeft weinig kansen nodig om te scoren. Het is echt een afwerker."

"Ik sprak met de medische staf, we mogen niet dezelfde fouten maken als in het verleden"

Ook Ervin Zukanovic is op de weg terug, al lijkt de wedstrijd op Zulte Waregem iets te vroeg te komen. "Hij trainde vorige week heel intensief individueel en nu is hij al twee dagen opnieuw met de groep aan het trainen." De Roemeen wil absoluut geen risico nemen. "Ik zit zo niet in elkaar. Wat heb je eraan als een speler één match kan spelen en daarna drie weken out is?"

"Ik besprak het uitvoerig met de medische staf. We mogen niet dezelfde fouten maken als in het verleden. Op Standard deed ik dat ook, daar zat de infirmerie stampvol. Dan speel ik liever met jongeren dan het risico te lopen om een speler te verwoesten. De eerste dokter is nog steeds de spelers zelf. Hij weet het beste wat hij voelt."

Lepoint wordt wel klaargestoomd. "Hij is 100% fit, maar morgen zal het misschien met verdoving zijn. Spelers als Lepoint, daar hou ik van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties