Staking in Franse competitie(s) opnieuw stap dichterbij

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Staking in Franse competitie(s) opnieuw stap dichterbij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er dreigt een staking in de Franse voetbalcompetitie(s). De clubs zijn het niet eens met de belastingpolitiek van president François Hollande. "We gaan door met onze plannen omtrent een stakingsweekend."

François Hollande wil de hoogste lonen – dus ook die uit de voetballerij – belasten met maar liefst 75 procent. De Franse clubs zijn het daar niet mee eens en dreigen met een stakingsweekend. Volgens Het Nieuwsblad draaide ook een ultiem overleg op niets uit.

De Franse profclubs vragen vooral begrip. Belastingen gaan eisen met terugwerkende kracht is voor hen uit den boze. De belasting mag er komen, maar enkel voor de nieuwe spelerscontracten.  “De clubs kiezen er zelf voor om dergelijke lonen uit te betalen”, is de Franse president duidelijk. “Dan is de maatregel ook te verdedigen.”

Wellicht wordt er eind november niet gevoetbald. Dan leggen de clubs ‘het werk neer’. “We behouden onze standpunten”, aldus voorzitter van de spelersvakbond Jean-Pierre Louvel. “We gaan door met het plannen van een stakingsweekend in de Ligue 1 en Ligue 2.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties