Reactie Meningen verdeeld over strafschopfase in Mechelen - Zulte Waregem

Meningen verdeeld over strafschopfase in Mechelen - Zulte Waregem
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen en Zulte Waregem speelden 2-2 gelijk. Essevee leek op weg naar winst, tot een strafschop voor Mechelen na een fout op Mats Rits. De meningen over die fase waren verdeeld na afloop.

Aernout Van Lindt in Mechelen

"Ik wou eerst schieten op doel", aldus Mats Rits. "Maar de bal was iets te zacht, waardoor ik nog even een tikje moest bijgeven. Ik voelde iemand in mijn rug en ook dat hij mij aanraakte, dus ik moest wel tegen de grond."

Voor hem was het duidelijk: "Het was zeker strafschop, ik kon niet anders. Hij moest hem natuurlijk nog fluiten, maar het was wel degelijk een penalty."

"Ze krijgen een cadeau"

Een ander verhaal krijgen we bij Steve Colpaert, die de situatie van dichtbij had gezien: "Ik stond er dicht bij en het was zeker geen strafschop. Het was wel een beetje een schwalbe volgens mij, want Duplus raakt hem nauwelijks aan", aldus de verdediger van Zulte Waregem.

"Dat is jammer voor het resultaat, want we stonden vrij goed en ze kregen nauwelijks kansen. Ze krijgen dus gewoon een cadeau op het einde met die eflmeter. We controleerden de wedstrijd en kwamen niet vaak in de problemen, zonde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties