Reactie "Het is nodig dat ze streng zijn tegen mij"

Tamara Vereecken
| 15 reacties
"Het is nodig dat ze streng zijn tegen mij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dolly Menga scoorde de gelijkmaker voor Lierse, nog maar het tweede doelpunt voor de Liersespits dit seizoen. Met z'n goal was zeker een tikkeltje geluk gemoeid, maar dat maakte de vreugde er niet minder om.

“Het deed me inderdaad deugd om nog eens te scoren," stak de aanvaller van wal. "Meer dan dat was het voor ons ook een match van zes punten eigenlijk, we moesten winnen om wat meer ‘op ons gemak’ te zijn. Ik ben heel blij dat dat ook lukte en dat we niet dezelfde teleurstelling kregen als eerder deze week tegen Lokeren. ”

Lierse speelde eigenlijk wel een goede match, ook met tien werden ze niet de mindere, enkel bij de afwerking haperde het opnieuw. “De coach gaf ons duidelijke richtlijnen mee vooraf, hamerde erop dat we goed in blok moesten spelen. Dat loonde, ook al vielen we met tien, we bleven knokken voor mekaar en dat leverde ons uiteindelijk de winst op. Ik heb ook het gevoel dat de ploeg nu veel beter draaide dan enkele weken geleden, er zaten meer automatismen in ons spel. Nu moeten we op dat elan verdergaan.”

De aanvaller van de Pallieters lijkt zich – eindelijk – ook weer helemaal in z’n sas te voelen op het Lisp. “Ja, ik krijg vertrouwen van de coach en dat heb ik nodig. Dit doelpunt is ook goed voor mijn zelfvertrouwen, hopelijk ben ik nu vertrokken! Het is ook leuk dat ik nu eens op een positieve manier in de krant kom (lacht).”

Menga kwam inderdaad eerder in het nieuws wegens een spectaculair ongeval of uit de kern gezet door de coach. “Dat heeft me doen nadenken, zeker toen ik de afgelopen matchen weer op de bank belandde. Ik probeerde wel telkens het maximum uit mijn invalbeurten te halen en ben blij dat ik nu weer echte kansen krijg.”

“Trainer pusht me tot het uiterste”

Zal Dolly Menga dan vanaf nu mooi in de pas lopen? “De coach is heel streng voor mij, en eerlijk gezegd, ik heb dat ook gewoon nodig! (lacht) Hij weet perfect hoe hij me tot het uiterste kan pushen en me zeer hard kan laten werken. Da’s ook wat mijn vader me is blijven zeggen, dat ik gewoon niet zo snel mijn kop mag laten hangen. Papa komt trouwens altijd kijken, het was leuk om nu mijn doelpunt met hem te kunnen vieren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties