Vainqueur wil laatste kans grijpen: "We moeten winnen"

Vainqueur wil laatste kans grijpen: "We moeten winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard moet donderdag vol aan de bak. De troepen van Guy Luzon moeten de drie punten pakken tegen Red Bull Salzburg om nog een kans te maken op Europese overwintering. William Vainqueur weet dat het een zeer lastige opdracht zal worden.

Door Robby Morren

"We moeten winnen", beseft ook de Fransman. Standard pakte in zijn drie eerste groepswedstrijden amper 1 op 9. Een teleurstellende tussenbalans en dus kan enkel een driepunter de Europese hoop levend houden. "We hebben onze kansen toch wel een beetje verspeeld in onze eerste groepswedstrijden", geeft Vainqueur toe.

Van onderschatting zal alvast geen sprake zijn. "Salzburg is een groot team, zij spelen heel goed. Het ziet er misschien allemaal niet zo uit maar op het veld gaat het wel heel snel, het is echt een goede ploeg. In de Europa League zijn er gewoon geen mindere ploegen bij." 

In Salzburg ging Standard met 2-1 onderuit nadat Kanu en Carcela rood pakten. "Laat ons hopen dat we nu geen twee rode kaarten pakken", glimlacht Vainqueur. "We zijn allemaal 100% geconcentreerd."

Thuram: "Geen schrik van hun spitsen"

Ook Thuram weet dat het de match van de laatste kans is. "We beseffen heel goed dat het een hele belangrijke wedstrijd is." De doelman zal alvast met veel zelfvertrouwen plaatsnemen onder de lat. "Ik voel me beter en beter. Ik heb geen schrik van hun spitsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties