"Tijdens de match is Preud'homme de vijand, ervoor zullen we hem begroeten"

"Tijdens de match is Preud'homme de vijand, ervoor zullen we hem begroeten"
Foto: © SC

Michel Preud'homme staat voor zijn terugkeer naar Sclessin met Club Brugge. Hoe zal de kampioenenmaker van de Luikenaars ontvangen worden in Sclessin? Als het van Eddy Janssis, voorzitter van La Famille des Rouches, afhangt, krijgt hij een gepaste verwelkoming.

Preud'homme bezorgde Standard zijn eerste titel in 25 jaar en dat zijn ze nog niet vergeten in Luik. "Zoals met al zijn zonen die naam en faam gemaakt hebben op Sclessin zal Preud'homme met het nodige respect ontvangen worden", zegt Janssis aan Voetbalkrant.com. "We zullen hem natuurlijk begroeten, maar iets georganiseerd hebben we niet."

"Brugge heeft de teneur gezet met die uitspraken over de ref"

Daarvoor is het belang van de match immers te groot. Beide clubs willen een mindere periode achter zich laten. "Michel is al eens teruggekeerd met Gent. Dus zo speciaal is het niet. Daarbij heeft Brugge de teneur voor de match gezet met die uitspraken over de scheidsrechter. Dat zal de ambiance niet ten goede komen, vrees ik", aldus Janssis. "Voor de match zal Michel wel geëerd worden, tijdens de wedstrijd is hij de vijand."

Bij Standard zijn ze immers gefocust op één zaak: winnen. "Winnen is het belangrijkste, want dan zet je op de laatste speeldag van de heenronde toch een serieuze stap en kan je de herfsttitel binnenhalen. Enkel voor het prestige, maar je zet Club ook weer verder op achterstand. Dat gaatje in het klassement zou goed zijn voor het moraal", besloot Janssis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties