Clepkens: "Heel blij met de transfer"

Joris De Wolf
| 4 reacties
Clepkens: "Heel blij met de transfer"
Foto: © SC

Gisteren raakte bekend dat KV Kortrijk Michael Clepkens per direct overneemt van Waasland-Beveren. Aangezien het nog geen transferperiode is, buigt de geschillencommissie zich dinsdag over zijn dossier. "Normaal komt alles in orde."

KV Kortrijk draait voorlopig een goed seizoen in de Jupiler Pro League. Hein Vanhaezebrouck slaagde er opnieuw in om een uitgebalanceerde kern samen te stellen. Toch kampte de oefenmeester met een doelmannenprobleem. Darren Keet is zijn vaste waarde en doet het prima, maar de 45-jarige keeperstrainer Patrick Deman moest noodgedwongen fungeren als tweede keeper. Met Clepkens vonden de West-Vlamingen een waardig alternatief.

"Kortrijk is een stap hogerop"

Clepkens was tot de komst van Colin Coosemans eerste doelman bij Waasland-Beveren. Nadien verzeilde hij op de bank en zelfs in de tribune. Met een transfer naar Kortrijk is de nieuwbakken Kerel dan ook heel tevreden. “Ik ben heel blij, Kortrijk is een stap hogerop”, zegt Clepkens  in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik heb honger naar de bal.”

Clepkens mag dan wel nog geen wedstrijden spelen voor Kortrijk, toch trainde hij al mee. “Tot nu toe gaat alles zeer goed. Ik ben hier ook om te leren van Darren, hij is een geweldige doelman. Als er iets met hem zou gebeuren, sta ik klaar om hem te vervangen. Dinsdag maakt de geschillencommissie een beslissing in mijn dossier. Normaal zal alles wel in orde komen zodat ik vanaf volgende week mijn plaats kan innemen op de bank.”

"Hier heb ik tenminste een doel"

Voor de 27-jarige goalie is het al van oktober 2012 geleden dat hij nog een wedstrijd speelde op het hoogste niveau. Toen ging hij met 0-2 onderuit tegen Zulte-Waregem. “Daar heb ik geen problemen mee. Ik heb me als professional gedragen en altijd goed meegetraind. Mijn conditie is heel goed. Bij Beveren belandde ik vaak in de tribune, dat zal hier niet gebeuren. Hier heb ik tenminste een doel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties