Speeldag 15: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Speeldag 15: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Met de vijftiende speeldag ronden we de eerste helft van onze competitie af. Het wordt alvast een speeldag om naar uit te kijken met onder meer een ref in het oog van een misplaatste storm en de beslissing om het herfstkampioenschap.

Alle ogen op Boucaut

Ref Boucaut had zich zijn voorbereiding op de topper tussen Standard en Club Brugge wel wat anders, lees: serener, voorgesteld. Op de website van de bezoekende ploeg werd hij echter openlijk door de mangel gehaald. Verontwaardiging alom, maar die passage op de digitale thuis van Club zorgt er wel voor dat iedereen met een vergrootglas naar de prestaties van de arme man zal kijken.

Bij discutabele of moeilijk te beoordelen fase verliest Boucaut al op voorhand. Fluit hij die in het nadeel van Club, dan hebben de Bruggelingen ogenschijnlijk gelijk. Fluit hij enkele fases in het nadeel van Standard, dan zal men in Luik schreeuwen dat hij zich liet beïnvloeden. Het werd de arme man dus al op voorhand haast onmogelijk gemaakt om een onopvallende match te fluiten.

Veel succes Alexandre, we gunnen het je van harte.

Wie wordt herfstkampioen op Super Sunday?

Tussen twee ploegen gaat het nog voor de symbolische titel van herfstkampioen. Het wordt Racing Genk of Standard. Beide formaties krijgen in eigen huis een zware brok te verwerken. Naast Standard-Club Brugge staat ook Racing Genk-Anderlecht op het programma.

Op deze Super Sunday tussen de klassieke topploegen staat meer op het spel dan enkel die herfsttitel. Op de helft van de reguliere competitie is het een ideale test om te kijken waar die titelkandidaten momenteel staan.

De clash onderin: over en out voor Bergen?

De onderlinge clash tussen twee van de degradatiekandidaten staat al even bij beiden met stip in de agenda, maar Oostende slaagde erin om intussen enkele belangrijke punten te sprokkelen. Indien Bergen de partij verliest ziet het er wel erg slecht uit voor de Draken. Dan zou de kloof met Oostende al negen punten bedragen. Voorlopig kon de Waalse ploeg nog maar drie punten in de wacht slepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties