Jonge Rode Duivels kunnen stap zetten richting EK

Jonge Rode Duivels kunnen stap zetten richting EK
Foto: © SC

De beloften van de Rode Duivels spelen vrijdag in en tegen Servië een belangrijk duel. Winst brengt groepswinst en play-offs heel dichtbij, waardoor er mag gedroomd worden van het EK.

Door Aernout Van Lindt

België staat met 12 op 15 er goed voor in zijn poule met het oog op het EK. Als het in de komende drie wedstrijden (twee keer tegen Servië en tot slot tegen Cyprus) constant blijft presteren, kan groepswinst of een stekje bij de vier beste tweedese de Rode Duivels onder 21 jaar niet ontsnappen.

Als dan een play-off wordt overleefd, zit België meteen op het EK 2015 in Tsjechië. Daar strijden acht landen voor de prijzen.

En de Olympische Spelen?

Zit er een scenario in zoals acht jaar geleden, toen de Belgen zich via het EK wisten te plaatsen in de top-4 en zo op weg mochten naar Peking? Het team met onder anderen Kompany, Vertonghen, Vermaelen, Fellaini en Mirallas haalde uiteindelijk zelf plaats vier op de Spelen zelf.

Qua niveau zit de huidige lichting ook op een niveau waardoor mag gedroomd zou mogen worden van de Olympische Spelen, maar door nieuwe richtlijnen bij de UEFA hebben de huidige resultaten daarvoor geen enkel belang.

De Europese voetbalbond besliste namelijk om vanaf 2016 in de pare jaren een EK te organiseren. Daardoor zal er dus een nieuwe kwalificatieronde worden opgestart in 2015, en hebben de resultaten van een eventueel EK met jonge Rode Duivels niet veel nut. Top-14 worden in Europa qua ranking zou wel reekshoofdenstatus bezorgen in de kwalificaties voor dat EK 2016, waarvan het gastland nog niet bekend is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties