Mirallas: "Bij Everton ben ik een bepalende speler geworden"

Mirallas: "Bij Everton ben ik een bepalende speler geworden"
Foto: © SC

Bij Everton is Kevin Mirallas uitgegroeid tot de bepalende speler die hij altijd al wilde zijn. Bij de nationale ploeg moet hij het doen met sporadische invalbeurten, maar in de volgende twee oefenwedstrijden wil de winger zich ook bij Marc Wilmots laten opmerken.

Waarschijnlijk zal Mirallas ook aan de aftrap komen tegen Colombia, maar daar wou Wilmots nog geen duidelijkheid over scheppen. "De coach heeft er nog niet over gepraat", bevestigde Mirallas. "Vanavond zullen we meer weten."

Maar je hoopt er natuurlijk wel op?

"Natuurlijk. Tegen Colombia kan je jezelf laten zien aan de bondscoach. Een grote ploeg met grote spelers. Maar ik denk dat je al een heel eind op weg bent als je speelt bij je ploeg en als je het daar goed doet. Maar natuurlijk wil ik punten scoren in deze matchen."

En dat vlot wel bij jou tegenwoordig, nietwaar?

"Ik denk ook dat ik niet ontgoocheld heb in de keren dat ik gespeeld heb bij de nationale ploeg. En ja, ik ben belangrijker geworden bij het team. De voorbije twee matchen was ik minder en dan zie je ook dat het team minder draait. De ploeg rekent op mij voor goals en assists. Maar in die twee matchen kon ik te weinig brengen. Zo kwamen er ook te weinig voorzetten naar Romelu en scoorde hij ook niet."

Hoe gaat het met Lukaku?

"Hij heeft zich snel aangepast aan onze stijl. Hij en Benteke hebben een grote toekomst voor zich als ze blijven werken. Er moeten nog details beter worden voor ze bij de hele grote spitsen gerekend kunnen worden. Maar dat doen ze. Kijk maar naar Benteke. Vroeger was hij alleen goed met het hoofd, maar kijk wat hij nu doet."

Je ex-ploegmaat Fellaini heeft het dan weer moeilijker bij Manchester United?

"Het is niet makkelijk voor hem, maar hij moet een voorbeeld nemen aan Dries Mertens. Die kende ook een heel moeilijke start, maar staat nu wel in de ploeg bij Napoli. Hij zal zijn kansen nog wel krijgen."

Onder Roberto Martinez bloei je helemaal open?

"Pas op, met Moyes had ik ook een goede band. Hij haalde me en gaf me veel vertrouwen, maar met Martinez is het anders. Hij spreekt ook Spaans en zijn speelstijl ligt me heel goed."

Jullie doen het enorm goed.

"De doelstelling is om Champions League te spelen volgend seizoen. Het zal moeilijk worden, want het is een heel open competitie."

Colombia dan... De vierde tegen de vijfde op de FIFA-ranking.

"Goh, dat wil weinig zeggen denk ik. Wij hebben al twaalf jaar niet meer deelgenomen aan een WK, maar staan vijfde. Colombia doorbreekt nu ook hun periode van lange stilte. Maar het is een sterk team, dat mag je zeker opschrijven."

Wat voor match verwacht je? Het is 'maar' een oefenduel.

"Ja, maar ik denk niet dat het gezapig gaat zijn. Als Colombia voor een vol huis speelt, zullen ze er wel voluit voor gaan. En wij ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties