Is Meunier de oplossing op rechtsback?

Is Meunier de oplossing op rechtsback?
Foto: © SC

Thomas Meunier maakte gisteren zijn debuut bij de Rode Duivels. Op de rechtsback, zoals hij inmiddels ook al een tijdje bij Club Brugge wordt uitgespeeld. Is de speler van Blauw- Zwart de missing link van de Rode Duivels?

Door Aernout Van Lindt

Marc Wilmots gaf het voor de wedstrijd al aan dat hij een aantal rechtsachters in de gaten hield. Cavanda komt voorlopig niet in aanmerking, maar met de blessure van Gillet kwamen er andere gegadigden in aanmerking voor de plaats.

Zeker omdat Toby Alderweireld centraal moest schipperen dankzij een aantal blessures. We zagen Thomas Meunier aan het werk in zijn debuut op de positie die altijd als pijnpunt wordt omschreven in de nationale ploeg. Vult hij de leemte in?

Neen

Neen, Thomas Meunier is niet de missing link. Wat hij gisteren liet zien tegen Colombia was goed, maar niet super. Als centraal achterin iedereen (Vermaelen, Lombaerts, Kompany, ...) fit is, lijkt Toby Alderweireld nog steeds de nummer 1 voor de rechtsachterpositie.

Bovendien maakte Meunier een pijnlijk foutje door niet aan te sluiten bij de fase voorafgaand aan de 0-1 van Falcao. De buitenspelval werd opgezet, maar de speler van Blauw-Zwart zag dat te laat in. Een teken dat hij toch nog geen echte verdediger is.

Ja

Ja, Thomas Meunier is wel de missing link voor deze Rode Duivels. Dat hij een fout maakte bij de 0-1, ontkende de speler zelf niet. Het toont dat we te maken hebben met een leergierige speler, die ook bij Club Brugge het voorbije jaar heel wat leergeld betaalde. 

Maar telkenmale werd Meunier wel een tikkeltje beter. Dat zag je al bij zijn club, waardoor hij een selectie afdwong voor deze Rode Duivels. Maar ook gisteren toonde de back een paar keer wat zijn mogelijkheden zijn.

Zeker offensief is de gewezen rechtsbuiten een gedroomde speler voor Wilmots. Met spelers als Witsel, Fellaini en Defour op het middenveld, die kunnen knijpen wanneer nodig, is een offensief ingestelde back soms een mooie afwisseling die van pas kan komen op het WK tegen sterkere teams. Op links hebben we al Vertonghen, met Meunier kan het gevaar ook van rechts komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties