Reactie Vermaelen: "Zo'n spits kwam ik nog niet vaak tegen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Vermaelen: "Zo'n spits kwam ik nog niet vaak tegen"
Foto: © SC

De Belgische defensie had het erg lastig met de voorhoede van Colombia. De Rode Duivels slikten twee goals. De openingstreffer was er eentje van de voet van Radamel Falcao. De topspits maakte indruk op Vermaelen.

Sander De Graeve in Brussel

Zonder Kompany en Van Buyten kwam er een onuitgegeven verdediging aan de aftrap. Die moest zich uiteindelijk twee maal gewonnen geven. Kapitein Vermaelen zag echter positieve zaken. "In de eerste helft hielden we het goed gesloten en konden we de nul houden. Wat er bij de tegengoals gebeurde moeten we analyseren."

België streed volgens Vermaelen tegen een Colombia van wereldniveau. "Het is een heel sterke ploeg. Ze bewezen dat ze die hoge plaats op de rangschikking (vierde, nvdr.) verdienen." Het betekende het einde van een reeks voor de Rode Duivels.

"Met de voeten op de grond? Ik denk dat dat sowieso het geval was, ook bij een overwinning. Natuurlijk waren we wat euforisch na die ongeslagen reeks in de kwalificatiecampagne, maar ook toen zagen we al dingen die voor verbetering vatbaar waren. Daar moeten we aan werken."

Vermaelen was onder de indruk van Falcao. "Heel beweeglijk en scherp in zijn loopacties. Heel slim ook. Spitsen van zijn kaliber kwam ik nog niet vaak tegen. Hij is ook wel sterk, maar zijn eerste meters, daar maakte hij het verschil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties