Analyse Het herfstrapport van KV Kortrijk: geslaagd

Het herfstrapport van KV Kortrijk: geslaagd
Foto: © SC

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de zevende plaats KV Kortrijk.

De ambitie

Voor het seizoen was het koffiedik kijken wat de Kortrijkzanen in hun mars zouden hebben. Het geraamte van de club bleef behouden en met maar enkele gerichte versterkingen werd een plaats in de linkerkolom geambieerd. Vooral de aanval werd zwaar gestoffeerd met de komst van Raman, Coulibaly en De Smet.

De cijfers

Kortrijk staat op een mooie zevende plaats met 25 punten en bengelt daarmee net buiten de play-off I-plaatsen. Kortrijk kruidde zijn seizoen tot nu toe met overwinningen tegen Anderlecht, Club Brugge en AA Gent en lijkt een serieuze kandidaat voor play-off I.

Het rapport

Kortrijk deed het fantastisch tot nu toe. Net voor de interlandbreak liet het wel een negatieve noot optekenen door te verliezen van Cercle Brugge, maar het zal het plezier van Hein Vanhaezebrouck en de zijnen niet temperen. Met Coulibaly-Santini-Raman heeft Heintje een aanvalsmachine in handen met Santini als absolute exponent. De Kroaat scoort makkelijk en vooral daar wrong de voorbije seizoenen het schoentje.

De verdediging staat dan weer goed en daar waren toch twijfels aan na het vertrek van Zukanovic naar Gent, maar met Michäel Heylen huurde Kortrijk een goede vervanger bij Anderlecht. De jonge centrale verdediger paste zich heel snel aan, toch niet makkelijk in het unieke concept dat Vanhaezebrouck uitwerkte.

Stijn De Smet: "Het zal tussen ons en Lokeren gaan"

Stijn De Smet is blij met het seizoen dat Kortrijk tot nu toe draaide. "Het was niet slecht. Ik denk, als we zo de terugronde kunnen aanvatten, dat we dicht tegen de top zes zullen zitten. Als ze ons voor het seizoen vroegen om 25 punten te halen, dan zouden we daarmee kunnen leven, en als we nu terugblikken, mogen we best tevreden zijn over onze heenronde", aldus De Smet.

"We zijn nu net uit de top zes gevallen maar zolang we in de buurt blijven staan, is het ons streefdoel om daar te blijven staan. Ik denk wel dat we de ploeg en de kwaliteit hebben om daar te kunnen bijhoren. Maar we zullen wel elke week top moeten zijn om daarin te slagen."

De zeges tegen de topploeggen heeft deugd gedaan. "Onze sterkte in de heenronde was dat we voor de verrassing hebben kunnen zorgen. Op Anderlecht gaan winnen en daarna ook thuis tegen Club Brugge, 6 op 6 tegen echt grote ploegen. Dat zorgt ervoor dat je met vertrouwen gaat spelen. We moeten positief de terugronde aanvatten en hetzelfde geven als in de heenronde."

Het zal tussen ons en Lokeren gaan, misschien nog Gent of Cercle als ze zo verder doen, maar wij zullen zeker ons vel duur verkopen. Maar goed, je staat daar rond die top zes nooit op je gemak, alles kan plots snel veranderen: door een sterke reeks kan een ploeg plots dichtbij de top zes staan, even een minder moment en je zakt al snel weer weg… We moeten gewoon week per week aanpakken, ons spel blijven spelen en dan krijgt ons seizoen hopelijk nog een mooi staartje."

Persoonlijk moet hij nog meer brengen voor de ploeg. "Wat mezelf betreft, heb ik een dubbel gevoel over de heenronde. Qua statistieken kon het waarschijnlijk wel beter, maar ik heb wel getoond dat ik nog kan voetballen en heb mezelf weer in de ploeg geknokt. KVK is een goeie ploeg, het is er plezant, ze hebben ambitie, het is West-Vlaams – het past bij mij! Ik amuseer mij daar en hopelijk kan dat nog even blijven duren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties