Ronaldo stuurt zijn kat naar uitreiking Gouden Bal

Caroline Tonnelier
| 21 reacties
Ronaldo stuurt zijn kat naar uitreiking Gouden Bal
Foto: © SC

Cristiano Ronaldo is net zoals de voorbije jaren een van de topfavorieten om de Gouden Bal te winnen en door de mindere vorm van Messi kan hij het dit jaar misschien wel eens gaan halen. De Portugees zal er in dat geval echter niet bij zijn om de trofee in ontvangst te nemen.

Cristiano Ronaldo ligt in de clinch met de FIFA. De Portugees voelt zich onheus en respectloos behandeld en weigert daarom aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Gouden Bal in januari volgend jaar. Sepp Blatter nam Ronaldo recent op de korrel, maar voor de vedette van Real Madrid zouden de bewoordingen die de FIFA gebruikte om de kandidaten voor de trofee te beschrijven de druppel geweest zijn.

De FIFA zou in zijn beschrijving van de kandidaten immers een stuk positiever zijn over rivalen Messi en Ribéry. Bij het stuk over Ronaldo wordt immers met lof gezwaaid voor de Argentijn en bovendien zou het profiel eerder vaag zijn, aldus de voorstanders van de Portugees.

De beschrijving van CR7 kunt u hieronder nalezen. Wie de stukken over alle kandidaten voor de Gouden Bal (inclusief Eden Hazard) wil bekijken, kan terecht op de website van de FIFA zelf.  

"2013 proved to be another goal-drenched year for Cristiano Ronaldo. The Portuguese star helped himself to 34 of them in the 2012/13 Liga season, a haul beaten only by Lionel Messi’s 45, and scored a hatful more in Europe and for his national team. Always on top form for Real Madrid and Portugal, the flying forward, who won the FIFA World Player award in 2008, is only gaining in stature with Los Merengues, and it came as no surprise when he extended his contract with the club to 2018 and said he was considering staying put for the rest of his career."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties