Nigeria houdt Italië op gelijkspel

Caroline Tonnelier
| 3 reacties

In een vriendschappelijke wedstrijd speelden Italië en Nigeria maandagavond 2-2 gelijk. Beide ploegen zijn geplaatst voor het WK in Brazilië.

Nigeria kon zich vorige zaterdag pas plaatsen voor het WK na een zege tegen Ethiopië en moest vandaag in Londen alweer aan de bak tegen Italië. De Afrikanen leken echter weinig last te hebben van de reis en de beperkte rust.

Italië kwam wel vroeg op voorsprong via Rossi. Hij opende op aangeven van Balotelli de score in de twaalfde minuut, maar nog voor de pauze keerde Nigeria de situatie helemaal om. In amper vijf minuten tijd zorgden Dike en Ameobi voor de 1-2 voorsprong.

Kort na de rust stelden de Italianen alweer gelijk. Na een mooie combinatie van Balotelli en Rossi vond Giaccherini op aangeven van Candreva de weg naar de netten. Beide WK-deelnemers kregen nog enkele kansen om de zege nog naar zich toe te trekken, met onder meer een uitstekende mogelijkheid voor Balotelli. Na een aangename wedstrijd bleef het echter bij een 2-2 gelijkspel.