Wilmots pareert kritiek: "Teken van respect tegenover Rudi"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Wilmots pareert kritiek: "Teken van respect tegenover Rudi"
Foto: © SC

Marc Wilmots liet de Rode Duivels gisteren achter in de handen van Vital Borkelmans. De selectieheer woonde in Gelsenkirchen een benefietwedstrijd voor Rudi Assauer bij. "Ik moest hier gewoon aanwezig zijn."

De training van de Rode Duivels werd gisteren geleid door Vital Borkelmans. Marc Wilmots vertoefde immers in Gelsenkirchen om er een benefietwedstrijd bij te wonen voor Rudi Assauer. De voormalige Duitse topverdediger en -coach lijdt immers aan Alzheimer. “Maar ik speelde zelf niet”, legt de bondscoach uit in Het Laatste Nieuws. “Mijn knieën zouden kapot zijn.”

“Maar ik mocht deze hommage niet missen”, geeft Wilmots de criticasters lik op stuk. “Het ging vandaag eventjes niet om voetbal, maar om respect. Rudi heeft veel voor me gedaan. We hebben trouwens altijd contact gehouden. Het betekent dan ook veel voor me om hier vandaag zijn familie te ontmoeten.”

“Schalke04 heeft me enorm veel gegeven”, besluit Wilmots. “Ik help dan ook waar ik kan. Het voelt nog steeds een beetje als thuiskomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties