Witsel: "Verlies tegen Colombia was een klap"

Witsel: "Verlies tegen Colombia was een klap"
Foto: © SC

De Rode Duivels gingen met 0-2 onderuit tegen Colombia. Morgen wacht met Japan een nieuwe pittige tegenstander. De Aziaten speelden in Genk 2-2 gelijk tegen Nederland. "We hebben geen recht om thuis nog eens te verliezen", is Axel Witsel duidelijk.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

“Het verlies tegen Colombia was een klap”, geeft Witsel meteen aan. De middenvelder is wel meteen strijdvaardig: “Maar zoiets kan gebeuren. We moeten profiteren van de match tegen Japan om iets goed te maken. Het is belangrijk om te winnen, we kunnen ons geen nieuw verlies thuis veroorloven – zeker niet voor de fans.”

Makkelijk wordt dat echter niet tegen Japan, dit weekend nog evenwaardig aan Nederland in een vriendschappelijk duel in Genk. “Ik heb de beelden nog niet gezien, maar wie 2-2 kan spelen tegen Nederland, mag je niet onderschatten. We zullen de aandacht goed op de match moeten houden”, aldus de Rode Duivel.

“Honda is een intelligente speler"

Alle Japanners kent Witsel niet, maar van enkele heeft hij wel een hoge dunk: “Kawashima, Kagawa en uiteraard Honda. Tegen hem heb ik al een viertal keer gespeeld in Rusland. Ik sta dan vaak op hem, geen idee of hij bij Japan ook op de 10 speelt. Hij kan iets, heeft een goede trap ook. Een intelligente speler” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties