Het rapport van de Rode Duivels

Sander De Graeve
| 49 reacties

De Rode Duivels verloren vanavond met 2-3 van een sterk Japan. Onze redactie ter plaatse beoordeelde de 16 Belgen die van Wilmots het terrein op mochten.

Van onze reporters ter plaatse

Mignolet: 5
Onzeker op hoge ballen. Ging in de eerste helft onder een voorzet door en ook bij het doelpunt kon hij beter tussenbeide komen. Maakte wel een knappe parade op een knal van Hasebo.

Alderweireld: 6
Wisselde goeie met slechte momenten af. Scoorde de 2-3 met een krachtige kopbal.

Van Buyten: 5
Uitvoetballend heel matig. Kwam dicht bij een doelpunt bij een krachtige kopbal op de lat.

Vermaelen: 5
Had een kopkans, maar daar bleef het ook bij. Ging mee ten onder tegen de snelle Japanse aanvallen.

Vertonghen: 5
Bracht aanvallend te weinig.

Dembélé: 6
Speelde degelijk, zonder meer.

Witsel: 6
Knapte broodnodig werk op het middenveld op, maar kon aanvallend te weinig brengen.

Hazard: 6
De winger had enkele flitsen, maar veel leverden die niet op. Werd aan de rust gewisseld voor Marouane Fellaini.

Mirallas: 7
Maakte de 1-0 door veel sneller te reageren op een voorzet van Lukaku dan zijn rechtstreekse tegenstander. Had bij enkele fases wel minder voor eigen succes mogen kiezen. Legde de bal in de tweede helft goed terug op De Bruyne.

Mertens: 5
Had het niet makkelijk op zijn flank. Meest opvallende actie was een no-look pass naar een Japanner.

Lukaku: 7
Zette Kawashima in de wind en zorgde zo voor de 1-0. Was verder erg bedrijvig voorin.

Invallers
Fellaini: 6
Moest in de plaats van Hazard voor de aansluiting naar voor zorgen. Startte matig, maar kwam daarna in de match.

De Bruyne: 7
Verdiende twee assists met twee prachtige corners. De kopbal van Alderweireld ging erin, die van Van Buyten spatte uiteen op de lat.

Defour: 6
Werkte als een beest op het middenveld

Vossen: 6
Scoorde ei zo na een Vossen-goal na een knappe pass van Fellaini, maar raakte in twee tijden niet voorbij Kawashima.