Reactie Japanse bondscoach kritisch: "Geven te vaak doelpunt in geschenkverpakking"

Japanse bondscoach kritisch: "Geven te vaak doelpunt in geschenkverpakking"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Japan heeft voor de tweede keer in vier dagen uitgepakt met een prima prestatie. Na 2-2 tegen Nederland, werd het nu een 1-3 overwinning in het Koning Boudewijnstadion. Toch was de coach kritisch.

Aernout Van Lindt in Brussel

De bondscoach kreeg nochtans applaus van de Japanse pers bij het verlaten van de perszaal, maar daarvoor had de Italiaan zich toch kritisch uitgelaten over zijn team.

"We moeten stoppen met het eerste doelpunt in geschenkverpakking aan te bieden aan de tegenstander", aldus bondscoach Alberto Zaccheroni na de wedstrijd in zijn perspraatje.

"Hoe het komt? Ik weet het niet, maar het is vaak zo. Ook tegen Nederland kwamen we achter. Het zal niet altijd lukken om het goed te maken. Vandaag hebben we het al moeilijk gehad om te scoren tegen België, dat een sterke verdediging heeft."

"Spelers geen robots"

Een maand geleden ging het nog niet zo goed met het nationale elftal van Japan, maar nu boekt het toch mooie resultaten. "Een maand geleden was de conditie van mijn elftal misschien nog niet zo sterk als nu. Het zijn geen robots, nu waren ze er meer klaar voor dan in oktober. Vandaag waren we zelfs fysiek sterker, ook al hadden we minder recuperatietijd dan België voor deze match."

De selectie voor het WK is nog niet af: "Ik zal ze blijven in de gaten houden. Ik wil bevestiging krijgen van de spelers in de Japanse en de Europese competities."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties