Reactie Lukaku: "We zijn wereldtop"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 53 reacties
Lukaku: "We zijn wereldtop"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku zorgde met een goeie actie voor de assist bij de openingstreffer van Kevin Mirallas. Voor het overige kreeg de spits amper bruikbare ballen. Toch rekent hij België al bij de wereldtop.

Sander De Graeve in Brussel

"Hoe ik me voel na deze match? Slecht hé. We begonnen goed, maar kregen dan snel een doelpunt tegen. In de tweede helft begonnen we slecht en kregen we het deksel op de neus. Na die aansluitingstreffer probeerden we er nog alles aan te doen, maar dat lukte niet."

Lukaku vond Japan alvast sterker dan Colombia, hij was echt onder de indruk van het spel dat het Land van de Rijzende Zon op de mat legde. "Ze waren sneller in de combinaties. Al die spelers zijn perfect tweevoetig, dus hun balbehandeling was fenomenaal. Ook die looplijnen,... die spelers die bleven maar gaan."

"Vooral de efficiëntie moet beter"

"We moeten nu lessen trekken uit deze twee nederlagen. Het is al heel erg lang geleden dat we nog eens twee wedstrijden na elkaar verloren. Of we veel moeten bijsturen? Zoveel is het niet. Vooral de efficiëntie moet beter."

Lukaku vindt ook niet dat de slechte nasmaak moet blijven hangen. "We hebben een fantastische campagne gespeeld, al dat positieve moeten we nu niet gaan vergeten. Veel grote voetbalnaties hebben dit al meegemaakt." De spits rekent België dus al bij de top.

"We zijn een groot voetballand in wording denk ik. Allez, we horen al bij de top van de wereld, maar moeten nog een gevestigde waarde worden. Het is een heel proces, en dit hoort er ook bij. We moeten ons bewijzen op het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties