De Pauw slaat mea culpa: "Het wou vandaag niet lukken"

De Pauw slaat mea culpa: "Het wou vandaag niet lukken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nill De Pauw was de man die het meest opviel bij Lokeren. De flankspeler had een aantal goede kansen en had eigenlijk twee strafschoppen mogen krijgen voor fouten op hem, maar geen enkele werd gefloten.

"We spelen een sterk eerste helft, maar Brugge toonde zich veel efficiënter", knikte De Pauw. "Ik had zelf een heel mooie kans toen ik alleen op de doelman afging en zelfs nog een aantal andere goede mogelijkheden, maar vandaag wou het jammer genoeg niet lukken. Wat er gebeurde bij die fase? De bal leek wat te ver, maar Ryan aarzelde en zo kon ik er toch nog bij. Ik wou hem lobben om dan te kunnen binnentikken, maar hij kreeg het leer pal in het gezicht."

"Brugge had misschien wel een penalty gekregen in zo'n situatie"

De tweede helft leek Lokeren met alle middelen naar voor te willen stormen, maar Club ving dat perfect op. "Ze speelden inderdaad goed georganiseerd en de ruimtes in hun rug waren heel klein. We hadden misschien iets meer over de flanken moeten spelen. Dat is een fout die we maakten", aldus De Pauw.

En dan de penaltyfases. "Dewelke? Die met De Bock in de eerste helft. Ik dacht dat hij geen fout maakte. Toch? Ja, die in de tweede helft vond ik veel duidelijker. Ik word getackeld langs twee kanten en Meunier heeft geen bal. Brugge had in zo'n situatie misschien wel een strafschop gekregen", liet hij verdoken kritiek op de arbitrage horen. "Maar goed, we hadden genoeg kansen. We hadden gewoon moeten scoren vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties