Opmerkelijke boodschappen onder het shirt van voetballers

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Opmerkelijke boodschappen onder het shirt van voetballers
Foto: © SC

Yassin Ayoub verraste zijn moeder afgelopen weekend nadat hij een doelpunt had gescoord. De middenvelder van FC Utrecht trok zijn shirt omhoog en de boodschap was duidelijk: "Gelukkige verjaardag, mama". Ayoub is lang niet de enige met een boodschap onder zijn truitje.

Voetbalkrant.com ging even terug in de tijd en lijst enkele opmerkelijke boodschappen van voetballers voor u op. Hieronder een overzicht.

De vraag die Mario Balotelli zich stelde nadat hij keer op keer met negatieve verhalen de pers haalde ging de hele wereld rond:

Lionel Messi had net als Yassin Ayoub een boodschap voor zijn moeder:

Robin van Persie wenste zijn grootvader dan weer een gelukkige verjaardag:

Berbatov had een duidelijke boodschap in petto voor zijn ploegmakkers: "Keep calm and pass me the ball"

Kaka zette zijn geloof nog eens extra in de verf:

De meest emotionele boodschap kwam misschien wel van Iniesta, die de overleden Dani Jarque eerde: "Dani Jarque, voor altijd bij ons"

Gary Cahill wilde zijn oude ploegmakker Fabrice Muamba steunen (hij kreeg een hartaanval op het veld, nvdr.) met deze boodschap

Ook in België hebben spelers na een doelpunt wel eens een boodschap voor de buitenwereld. Zo trok Habib Habibou onlangs zijn shirt omhoog en stond er ‘Superbibou’ te lezen. Ilombé Mboyo had in zijn Gent-periode dan weer een boodschap voor Frank Boeckx, waarmee hij eerder op training in de clinch ging. ‘Frank The Tank’, zo stond er te lezen onder het shirt van de spits.

Gele kaart of niet?
Maar mag dat nu eigenlijk, je shirt omhoog tillen en een boodschap laten zien? Voetbalkrant.com vroeg het aan scheidsrechterbaas Robert Jeurissen. "Als een speler zijn shirt over zijn hoofd trekt, dan moet hij een gele kaart krijgen."

"Maar als hij enkel zijn shirt omhoog tilt, dan moet er geen kaart volgen. De scheidsrechter moet dan wel een verslag maken van het voorval en eventueel specifiëren met wat er precies op het shirt te lezen stond. Als het om beledigingen gaat, volgt er mogelijk een sanctie, maar bij verjaardagswensen uiteraard niet." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties