Praet weer centraal: "In de CL krijg ik meer ruimte"

Praet weer centraal: "In de CL krijg ik meer ruimte"
Foto: © SC

Dennis Praet wordt aan de flank gekluisterd tegen Benfica. Dat bevestigde John van den Brom met enige tegenzin dinsdag. De 19-jarige wordt waarschijnlijk centraal op het middenveld aan Guillaume Gillet gekoppeld.

"Voor zijn ontwikkeling is het goed dat Dennis op verschillende posities kan spelen", legde Van den Brom uit. "En naar onze mening heeft hij dat heel goed gedaan. Hij vult ook op de flank altijd de positie in zoals wij dat willen. En dat is voor mij een groot plezier", begon Van den Brom met lof voor zijn spelmaker.

Maar speelt hij ook tegen Benfica op de flank coach? "Nee, en dat is eigenlijk meer dan ik wou zeggen, maar hij speelt wel!"

Praet zelf zat er met de glimlach naar te luisteren. Natuurlijk wil hij spelen, maar op de flank verliest hij toch wat van zijn waarde. Centraal kan hij zich beter uitleven en dat deed hij in de Champions League al een paar keer. "Hoe het komt dat het in de Champions League beter gaat dan sommige matchen in de competitie? In de Belgische competitie speel je tegen defensievere ploegen terwijl je in de CL tegen ploegen speelt die allemaal voor winst gaan en dan krijg je automatisch meer ruimte als middenvelder", aldus Praet. "Mijn positie? Ik probeer me ook te tonen als ik op de flank sta. Ik ben zeker niet ongelukkig om daar te staan."

"Optrekken aan PSG"

Maar is het verlies tegen Charleroi ondertussen al verteerd? "Charleroi was een off-day. We trekken ons op aan de vier-vijf goede resultaten die we daarvoor neerzetten en zeker aan het gelijkspel tegen PSG", haalt hij aan. "Dat heeft ons toch een boost gegeven en Charleroi moeten we zo snel mogelijk vergeten. En dat doen we het best met winst tegen Benfica."

Dat het geen makkelijke opdracht wordt, bewees de heenmatch reeds. "Benfica en Olympiakos zijn een beetje van hetzelfde niveau, terwijl PSG er echt bovenuit steekt. Dat het de minste ploeg van de poule is, zou ik zeker niet zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties