Van den Brom past aan: middenveld Gillet-Praet-De Zeeuw?

Van den Brom past aan: middenveld Gillet-Praet-De Zeeuw?
Foto: © SC

'Now is the time', zingt Alanis Morissette. John van den Brom mag het gerust een keer of twintig laten afspelen voor de wedstrijd tegen Benfica. Zijn spelers mogen immers weten dat een winst tegen Benfica de mantel der liefde kan zijn die de voorbije zonden bedekt.

Begin er maar eens aan: zaterdag verliezen tegen - met alle respect - och god Charleroi en woensdag een match spelen die beslist over Europese overwintering tegen een voetbalgrootheid. Het is van moeten winnen voor Anderlecht en dat beseft ook John van den Brom. "Zaterdag was een collectieve off-day die we moeten uitwissen. Daarom is het ook leuk om zo snel weer te spelen na een pijnlijk verlies", zegt de Nederlander.

Praet centraal

Er moeten weinig doekjes om gewonden worden: Anderlecht moet winnen en vol voor zijn kans gaan. Van den Brom zelf liet ook al in zijn kaarten kijken, want dat er gewisseld gaat worden, gaf hij duidelijk aan. Dennis Praet mag zich centraal gaan uitleven en dus verdwijnt Milivojevic - auteur van een dramatische match tegen Charleroi - waarschijnlijk naar de bank, want in plaats van de geschorste Kljestan zal Guillaume Gillet zonder twijfel starten. Van den Brom rekent immers op zijn infiltratievermogen om voor extra gevaar vanuit het middenveld te zorgen en samen met Praet druk te zetten op de centrale middenvelders.

Vooraan moet Mitrovic alle kritiek van zich afschudden. "Ik weet dat hij een heel slechte wedstrijd speelde, maar je moet daar ook de oorzaken van kennen. En die ken ik en jullie niet", aldus Van den Brom. "Maar het is een jonge speler die zoiets makkelijk van zich af kan zetten. Hij zal zich willen revancheren tegenover zichzelf en jullie." Bruno dus op rechts, maar wat op de linkerflank? Acheampong werd zaterdag niet opgenomen in de kern vanwege niet goed getraind, N'Sakala ontbreekt matchritme door zijn schorsingsdagen. Of haalt Van den Brom nog eens een konijn uit zijn hoed?

CL-kraker

Een vrij aanvallende opstelling dus voor Anderlecht dat voluit zijn kans wil gaan en deze keer het niveau van tegen Olympiakos wil koppelen aan resultaat. "Het is mogelijk dat we morgen een regelrechte CL-kraker gaan zien. We kennen de belangen, maar ook Benfica kent die. We moeten allebei winnen om verder te gaan en dat kan wel eens spektakel opleveren. Ik vind hen beter geworden dan in de heenmatch, maar ook wij staan verder."

Now is the time, John, Now is the time...
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties