Didier Ovono: Gabonese vedette van het Albertpark

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Didier Ovono: Gabonese vedette van het Albertpark
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Didier Ovono speelde zich afgelopen weekend in de kijker op Olympia. De debutant keepte een uitstekende partij. Ook Frederik Vanderbiest toonde zich na afloop een tevreden coach.

Door Cédric De Volder

Een tiental dagen geleden werd de komst van ene Didier Ovono aangekondigd in het Albertpark. De gefronste wenkbrauwen van menig voetbalfan werden meteen opengesperd bij het opsnorren van de statistieken van de 31-jarige goalie.

Ovono is immers een regelrechte ster in eigen land. De doelman verzamelde al 61 caps voor Gabon en zag zijn voetbalpad passeren bij gerespecteerde clubs als Dinamo Tbilisi, Paços de Ferreira en Sochaux. Op Jan Breydel toonde Ovono dan ook meteen zijn talent. Vooral op pogingen van Maxime Lestienne en Victor Vazquez stond de international meer dan pal.

"Ovono biedt perspectief voor de toekomst"

Cédric Berthelin - geblesseerde titularisdoelman annex keeperstrainer bij KVO - lijkt alvast op zijn gemak de komende weken. De doelman gaf immers zelf te kennen dat het zijn bedoeling niet is om opnieuw een vaste waarde te worden in onze pintjesliga. Maar wat denkt Frederik Vanderbiest?

"Ik kan Didier helemaal niets verwijten na zijn debuut", aldus de oefenmeester van The Kustboys. "Hij toonde zich zelfs als een heerser in zijn zestienmetergebied. Elke hoge bal belandde in zijn handen. Ovono biedt een perspectief voor de toekomst. Bovendien kan hij het team veel bijbrengen met zijn ervaring. De twee tegendoelpunten? Dat is enkel goed voor het archief."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties