Kompany ook genomineerd voor Wereldelftal FIFA

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Kompany ook genomineerd voor Wereldelftal FIFA
Foto: © SC

Eerder vandaag raakte al bekend dat Vincent Kompany en Thibaut Courtois genomineerd zijn voor het UEFA-team van het jaar 2013. In tegenstelling tot onze nationale doelman is de aanvoerder van de Rode Duivels ook genomineerd voor een plaats in het Wereldelftal van het jaar van de FIFA

Kompany is een van de overblijvende namen op de shortlist van de FIFA FIFPro World XI. Alle profvoetballers wereldwijd kunnen daarin kiezen voor het beste elftal van het afgelopen jaar. Maandag werden al de kandidaten bij de doelmannen bekendgemaakt: Neuer, Valdés, Casillas, Buffon en Cech. Vrijdag wordt de lijst van de middenvelders gepubliceerd en volgende week maandag volgen de namen van de aanvallers. Het winnende elftal wordt bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Gouden Bal.

De twintig genomineerden

De naam van Vincent Kompany is een van de twintig op de lijst van kanshebbers op een plaats in het Wereldelftal van het jaar. Dit zijn alle namen: David Alaba (Bayern München); Jordi Alba (FC Barcelona); Dani Alves (FC Barcelona); Leighton Baines (Everton); Jérôme Boateng (Bayern München); Ashley Cole (Chelsea); Dante (Bayern München); Mats Hummels (Borussia Dortmund); Branislav Ivanović (Chelsea); Philipp Lahm (Bayern München); David Luiz (Chelsea); Vincent Kompany (Manchester City); Marcelo (Real Madrid); Pepe (Real Madrid); Gerard Piqué (FC Barcelona); Sergio Ramos (Real Madrid  ); Thiago Silva (PSG); Raphaël Varane (Real Madrid); Nemanja Vidić (Manchester United); Pablo Zabaleta (Manchester City).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties