Anderlecht verloor al vaker van kleintjes in de Beker

Anderlecht verloor al vaker van kleintjes in de Beker
Foto: © SC

Anderlecht zal ook dit seizoen de Beker van België niet winnen. En opvallend: alweer was een niet- eersteklasser te sterk voor de landskampioen.

Door Aernout Van Lindt

Westerlo is goed bezig in tweede klasse en maakt zelfs nog kans om volgend jaar terug in eerste klasse te spelen, dus een echt kleintje kunnen we de Kempense ploeg niet noemen. Maar het is wel stilaan opvallend: Anderlecht ging er al vaker uit tegen teams die niet in de Jupiler Pro League uitkomen. Een overzichtje:

2011-2012: Rupel Boom

Twee jaar geleden ging Anderlecht in eigen huis onderuit tegen Rupel Boom: 1-2. Toenmalig trainer Ariël Jacobs besloot wat spelers speeltijd te gunnen en liet een aantal vaste waarden rusten. Een slechte keuze, bleek snel: Beyens en Mertens zorgden voor een dubbele voorsprong. De piepjonge Dennis Praet kon nog milderen.

2005-2006: Geel

De verrassing kwam in het seizoen 2005-2006, toen Anderlecht er in het Astridpark niet in slaagde Geel opzij te zetten. Het werd 0-0 en na strafschoppen bleek Geel sterker te zijn. 

Westerlo al eerder dodelijk

Nog opmerkelijk nieuws in de Beker van België: ook in het jaar 2010-2011 was Westerlo al eens te sterk voor Anderlecht in de Beker, al was het toen wel nog een eersteklasser. 1-0 werd het toen, dankzij Paulo Henrique. Westerlo haalde toen de finale, een voorbode voor dit seizoen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties