Italiaanse succescoach: "België is een outsider, niet meer, niet minder"

Italiaanse succescoach: "België is een outsider, niet meer, niet minder"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fabio Capello kijkt ook met argusogen uit naar de loting van vrijdag. De Russische bondscoach heeft alvast zijn mening over de Rode Duivels en de Italiaan lijkt niet al te happig om ze uit de potten te halen.

Capello heeft respect voor de Rode Duivels. "Voor mij kunnen ze op dit WK een serieus te nemen outsider worden", vertelt de succescoach in Het Nieuwsblad. "Niet meer en niet minder. Ik baseer me ook op wat mijn collega-bonds­coaches over de Belgen vertellen. Bondscoaches die al tegen jullie hebben gespeeld. Zij met wie ik al heb gepraat – onder meer mijn landgenoot Alberto Zaccheroni, nu bondscoach van Japan ­– zijn vol lof over de Belgen."

Rusland kan vrijdag België uit pot 1 zien komen. "Tja, ze zijn reekshoofd. Ook die andere landen die reekshoofd zijn, kan je best vermijden. Argentinië, Brazilië, Duitsland... ik kan niet zeggen dat ik daarop zit te wachten. Maar wat stelt het voor als ik zeg dat het België of eender welk ander land mag of niet mag worden? Ik heb er geen enkele invloed op. Weet wel dat ik veel respect heb voor ­jullie land."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties